Pe măsură ce preocuparea pentru mediul înconjurător crește, tot mai mulți oameni învață cum să ia măsuri pentru un stil de viață mai ecologic. O modalitate prin care ne putem reduce amprenta de carbon este înlocuirea produselor de îngrijire obișnuite cu unele naturale. Putem începe cu deodorantul, un produs care se regăsește în rutina zilnică de igienă a fiecăruia dintre noi și fără de care nu concepem să ieșim din casă.
Multe dintre deodorantele cumpărate din magazine conțin substanțe chimice care se știe că provoacă iritații ale pielii sau chiar prezintă riscuri pentru sănătate. La fel ca multe dintre produsele de îngrijire pe care le folosim în viața de zi cu zi, deodorantul are un impact asupra mediului înconjurător. De la materialele folosite pentru a-l depozita și expedia până la ingredientele chimice din care este compus, aproape fiecare deodorant sau antiperspirant își lasă amprenta asupra mediului înconjurător. Află de ce deodorantele sunt dăunătoare pentru mediu și ce poți face pentru a anula acest efect!
Ce impact are folosirea antiperspirantelor și deodorantelor asupra mediului înconjurător
Substanțele chimice care se regăsesc în majoritatea deodorantelor și antiperspirantelor din comerț (de exemplu, aluminiul, triclosanul sau formaldehida), nu ajung în mediul înconjurător doar în timpul procesului de producție, ci și în timpul folosirii produselor.
Iată ce impact are folosirea antiperspirantelor și deodorantelor asupra mediului înconjurător:
- Poluarea aerului
Antiperspirantele și deodorantele tip spray reprezintă cea mai evidentă și poate cea mai periculoasă amenințare pentru mediu; de fiecare dată când le folosim, eliberăm substanțe chimice în atmosferă.
Aceste spray-uri conțin probabil cea mai mare cantitate de compuși organici volatili, care contribuie la producerea ozonului la nivelul solului – o componentă cheie în formarea smogului, o sursă majoră de poluare a aerului.
- Poluarea apei
Multe deodorante – împreună cu alte produse de îngrijire a pielii – conțin o substanță chimică antibacteriană numită triclosan. Acest ingredient are rolul de a reduce și de a preveni contaminarea bacteriană, prevenind astfel mirosul neplăcut care apare, de cele mai multe ori, odată cu transpirația.
Cu toate acestea, atunci când triclosanul se spală de pe corp, se scurge în canalizare și ajunge în canalele de apă. Aici rămâne la suprafața apei, reprezentând o amenințare pentru ecosistemul acvatic.
- Poluarea cu plastic
Unul dintre motivele pentru care deodorantele sunt dăunătoare pentru mediu este ambalarea iresponsabilă. Multe deodorante din comerț vin în recipiente din plastic sau alte materiale nereciclabile sau nedegradabile, fiindcă sunt printre cele mai puțin costisitoare materiale pentru producători. Atunci când nu acordăm atenție materialelor în care sunt ambalate deodorantele pe care le folosim, ajungem inevitabil să contribuim la gunoiul excesiv care poluează mediul înconjurător.
Din fericire, tot mai multe companii producătoare încearcă să vină cu soluții ecologice și alternative sustenabile pentru combaterea poluării cu plastic.
Soluția? Deodorantele naturale – benefice pentru piele, inofensive pentru mediul înconjurător
Primul pas pe care îl putem face pentru a contribui cât mai puțin la poluarea mediului este să înlocuim produsele de îngrijire clasice, pe care le folosim zilnic, cu unele naturale și ecologice.
Atunci când cumpărăm un deodorant cu ingrediente naturale avem grijă nu numai de sănătatea noastră fizică, dar și de mediul înconjurător. Deodorantele naturale Ben&Anna țin departe mirosul neplăcut de transpirație, într-un mod cât se poate de sănătos!
În compoziția deodorantelor naturale Ben&Anna nu se regăsesc ingrediente de origine animală sau materii prime care pot conține substanțe chimice și poluante precum aluminiu, zirconiu sau ftalați. Produsele conțin, în schimb, ingrediente active precum bicarbonatul de sodiu, untul de shea și diverse combinații de uleiuri esențiale naturale atent studiate, care neutralizează mirosul de transpirație și absorb umezeala din zona axilei.
Ingredientele active care se regăsesc în deodorantele naturale Ben&Anna sunt 100% naturale, vegane și netestate pe animale. Ele provin din agricultura organică și sunt obținute prin mijloace care respectă biodiversitatea (fiind certificate NATRUE și PETA). Ambalajul produselor conține 0% plastic, acesta fiind practic un tub de carton realizat din hârtie certificată FSC.
Dincolo de beneficiile pentru mediul înconjurător, formula naturală a deodorantelor Ben&Anna fără aluminiu absoarbe umezeală și combate eficient mirosul neplăcut! Nu blochează porii, ci echilibrează pH-ul pielii astfel că bacteriile nu mai au unde să se dezvolte și o mențin uscată cu o singură aplicare.
Apelează cu încredere la deodorantele naturale Ben&Anna, disponibile exclusiv în hiperfarmaciile Dr.Max!