Selectează o Pagină

Știai că articolele vestimentare pot contribui la sporirea sau reducerea transpirației? Chiar dacă deodorantele sunt în continuare principalii aliați împotriva transpirației, poți spori efectul acestora luând deciziile potrivite privind hainele pe care le porți.

În primul rând, pentru a reduce transpirația, trebuie să pornești de la ideea că pielea ta trebuie să respire, iar hainele trebuie să permită circularea aerului. Pentru a facilita acest lucru, se recomandă să porți haine din țesături naturale, precum bumbac, mătase, in sau lână. Acestea sunt ușoare, respirabile și permit o bună ventilație, spre deosebire de materialele sintetice care împiedică pielea să respire și, astfel, stimulează producerea de transpirație.

Mai ales pe timp de vară, este foarte important să ții cont și de culoarea hainelor. Culorile deschise, precum alb, bej, roz pal, albastru pastelat, ajută la reflectarea razelor solare, facilitând o producție redusă de transpirație. De cealaltă parte, nuanțele închise favorizează absorbția de căldură, stimulând producerea de transpirație.

Pe timp de iarnă, nu trebuie să te îmbraci cu un singur articol foarte gros, de care să nu poți scăpa atunci când intri într-o încăpere încălzită. Ideal este să porți haine în straturi, astfel încât să le poți da jos pe măsură ce te încălzești. Primul strat se recomandă să fie dintr-o țesătură ușoară, naturală, pentru a spori senzația de confort și a contribui la menținerea pielii uscate. Straturile ulterioare vor contribui la menținerea temperaturii corpului la un nivel adecvat temperaturii din spațiul înc are te afli. Nu în ultimul rând, ultimul strat este cel mai gros, asigurând protecție în special împotriva frigului de afară și a fenomenelor meteorologice precum vântul, ploaia, ninsoarea.

Dacă ești o persoană activă, care practică mult sport, trebuie să alegi îmbrăcămintea potrivită care să fie confortabile, elastice, dar și să lase pielea să respire. Desigur, depinde și de tipul de sport și de intensitatea activității sau de nevoia de a elimina transpirație prin sport, însă în general, se recomandă ca hainele pentru sport să fie din materiale care se întind ușor și facilitează izolarea termică (mențin căldura pe timp de iarnă și răcoarea pe timp de vară). Și în acest caz, se recomandă ca iarnă să porți mai multe straturi: primul trebuie să permită absorbția transpirației fără a o reține, al doilea să faciliteze izolarea termică, iar restul straturilor să răspundă diverselor nevoi care vin la pachet cu sportul respectiv (impermeabilitate, rezistență la vânt etc.).

Accesoriile sunt și ele importante și trebuie alese cu atenție, în funcție de situație. De exemplu, vara se recomandă să porți pălării sau șepci în nuanțe deschise și de dimensiuni care să asigure o protecție cât mai mare împotriva razelor solare. Iarna, în schimb, optează pentru căciuli și fulare din lână sau alte țesături groase, care să mențină căldura și să poată fi date jos rapid atunci când intri într-un spațiu încălzit.

Trebuie să acorzi atenție și încălțămintei – pentru a preveni transpirația tălpilor, optează pentru pantofi non-ocluzivi, care permit picioarelor să respire, cum ar fi cei din piele sau pânză. Evită încălțămintea din cauciuc (chiar și dacă este vorba doar de talpă), întrucât va favoriza transpirația. Poartă șosete din bumbac pe care să le schimbi în fiecare zi, iar dacă picioarele au transpirat puternic într-o zi, nu purta aceeași pereche de pantofi a doua zi.

Adoptă aceste practici prin care să reduci producția de transpirație și, nu uita, apelează cu încredere la deodorantele naturale Ben&Anna pentru o protecție corespunzătoare împotriva transpirației! Acestea conțin ingrediente active de origine naturală, provenite parțial din agricultură organică și obținute prin mijloace care respectă biodiversitatea. Nu conțin substanțe chimice sau poluante, precum parabeni, aluminiu, zirconiu și ftalați, iar formula care nu a fost testată pe animale, este certificată NATRUE și a fost premiată în cadrul PETA Vegan Beauty Award în anul 2021. Dezvoltată în principal pe bază de bicarbonat de sodiu, unt de shea și diverse combinații de uleiuri esențiale, deodorantele naturale Ben&Anna ajută la neutralizarea mirosului de transpirație și la absorbția umezelii din zona axilei. Disponibile exclusiv in farmaciile Dr.Max!