Selectează o Pagină

Deodorantele naturale oferă protecție împotriva transpirației tot atât de puternică precum cele clasice, care au în componența lor substanțe chimice, posibil dăunătoare sănătății sau mediului. Totuși, pentru a spori efectele unui deodorant natural, este ideal să adopți un stil de viață cât mai sănătos în general – aici intră, desigur, și alimentația! În continuare îți prezentăm alimente care trebuie consumate pentru a reduce transpirația, dar și cele care trebuie evitate.

Alimente de consumat pentru prevenirea transpirației

Apa – teoretic, este un lichid, însă consumul corespunzător va face minuni. Prin consumul de apă (cel puțin 2 litri pe zi) se asigură hidratarea adecvată a organismului și, astfel, se reglează mult mai ușor temperatura acestuia. Pe scurt, menționăm și ceaiul verde care, datorită conținutului bogat de antioxidanți, asigură eliminarea toxinelor; prin prevenirea acumulării în exces se evită și transpirația excesivă.

Fructele și legumele – în special cele bogate în apă, dar nu numai! Pe locul 1, de departe, se află castraveții, vinetele, conopida, ardeiul gras, pepenele roșu, strugurii. Conțin puține calorii și te ajută să te menții hidratată. La listă însă, se pot adăuga și bananele (promovează menținerea unui nivel de hidratare corespunzător și buna digestie) și cartofii dulci (reduc stresul și tensiunea arterială).

Lactatele – brânza, iaurtul și laptele ajută la reglarea temperaturii organismului. Totuși, se recomandă să alegi variante cu un conținut redus de grăsimi.

Alimentele bogate în calciu și/sau magneziu – și acestea contribuie la reglarea temperaturii organismului și la îmbunătățirea digestiei. Adăugați în dieta zilnică brânza de vaci, varza kale, spanacul, dovleacul, soia sau migdalele.

Uleiul de măsline – ajută organismul să depună un efort mai redus pentru a digera mâncarea, ceea ce previne creșterea temperaturii și transpirația excesivă. În plus, vine la pachet cu numeroase alte beneficii pentru sănătate: menține părul și pielea sănătoase, protejează oasele, reduce presiunea arterială și nivelul de colesterol, previne cancerul.

Cerealele, în special ovăzul – cu conținut ridicat de fibre și scăzut de grăsimi, contribuie la o digestie ușoară, prevenind astfel transpirația în exces.

Alimente de evitat pentru prevenirea transpirației

Alimentele sărate – cantitatea ridicată de sodiu va forța corpul să transpire mai mult datorită efortului ridicat de a elimina excesul de sodiu; trebuie evitate mezelurile, supele instant, preparatele congelate, alimentele marinate sau snacks-urile.

Alimentele picante – datorită capsaicinei, acestea cresc temperatura corpului, stimulând procesul de transpirație.

Alimentele procesate, bogate în grăsimi – duc la o digestie îngreunată datorită conținutului sărac de fibre și enzime; de evitat produsele de fast-food, de patiserie și cele semipreparate.

Alcoolul – consumul excesiv duce la deshidratare, ceea ce va spori producția de transpirație.

Băuturile pe bază de cofeină – prin stimularea sistemului nervos central, cresc ritmul cardiac și tensiunea arterială și duc la transpirație în exces.

Ben&Anna – deodorantul natural ideal pentru un stil de viață sănătos

Pentru a te bucura de un stil de viață sănătos și a face alegeri benefice pentru mediu, alege deodorantele naturale Ben&Anna! Acestea conțin ingrediente active de origine naturală, provenite parțial din agricultură organică și obținute prin mijloace care respectă biodiversitatea. Nu conțin substanțe chimice sau poluante, precum parabeni, aluminiu, zirconiu și ftalați.

Formula care nu a fost testată pe animale, este certificată NATRUE și a fost premiată în cadrul PETA Vegan Beauty Award în anul 2021. Dezvoltată în principal pe bază de bicarbonat de sodiu, unt de shea și diverse combinații de uleiuri esențiale, deodorantele naturale Ben&Anna ajută la neutralizarea mirosului de transpirație și la absorbția umezelii din zona axilei.

Pune sănătatea ta pe primul loc! Alege deodorantele naturale Ben&Anna și adoptă un stil de viață cât mai sănătos, axându-te pe alimente benefice pentru organism, care nu sporesc producția de transpirație! Disponibile exclusiv in farmaciile Dr.Max!