Selectează o Pagină

Reducerea expunerii la toxine prin evitarea anumitor alimente este o modalitate foarte potrivită de a menține starea bună de sănătate. Cu toate acestea, adesea uităm că ceea ce am pus în corpurile noastre nu se limitează doar la ingestia de alimente. Tot ce aplicăm pe piele se absoarbe şi intră în organismul nostru. Multe substanțe chimice, nocive, pot fi absorbite prin piele, și chiar și în cantități mici pot avea efecte adverse asupra sănătății dumneavoastră.

Prin urmare, evitarea utilizării substanțelor chimice utilizate în produsele alimentare este doar jumătate din bătălia pentru un stil de viaţă natural. Cosmeticele aplicate topic, ar trebui să fie următorul lucru care să vă dea de gândit. Unul din puţinele produse folosite de fiecare dintre noi, sunt deodorantele. Adesea, este foarte greu de înlocuit cu un deodorant natural, datorită scepticismului că nu este bun, s-ar putea să nu funcţioneze, nu vreau să risc. Şi scuzele pot continua cu alte pretexte.

Deodorantul este unul din produsele cel mai greu de înlocuit cu alternative naturale

Motivul pentru care un deodorant convenţional este greu de înlocuit cu un deodorant natural sunt compuşii de aluminiu; acest ingredient este ceea ce te împiedică să transpiri. Cu toate acestea, este important de remarcat faptul că în timp ce produsele chimice elimina uneori inconvenientele din viața noastră, ele pot avea efecte nocive asupra sănătății.

Deodorantul Ben&Anna este certificat natural, nu conţine materiale de umplutură, are puţine ingrediente în comparaţie cu categoria deodorantelor sintetice. În plus, nu conţine substanţe chimice sau nocive, cum ar fi: aluminiu, parabeni, sulfaţi, ftalaţi, petrol, fosfaţi, DEA sau aditivi de colorare. Compușii din aluminiu, utilizaţi în deodorant pentru a bloca porii, pot interfera cu hormoni sexuali naturali ai corpului. Acest lucru poate cauza cancer de sân la femei şi cancerul de prostată la barbaţi, şi creşte riscul pentru boala Alzheimer la ambele sexe.

Un alt ingredient nociv care se găsește în deodorante sunt parabeni, un conservant legat de tulburările endocrine. Cercetările arată că parabeni pot provoca „pubertate precoce la copii şi cancer la anumite organe“, potrivit ultimelor studii.

Propilen glicol este un alt ingredient de care vă sfătuim să vă feriţi (pe cat posibil). Până acum şase ani a fost interzis în Uniunea Europeană, însă Directiva 2001/5/EC l-a repus în drepturi. S-a stabilit că într-un kilogram de produs final să nu se regăsească mai mult de un gram de propilen glicol, indiferent de scopul pentru care este folosit. Medicii pun la îndoială efectele benefice ale propilen glicolului, mai ales că este extras din ţiţei.

Un alt produs chimic frecvent întâlnit în deodorante și alte produse cosmetice care pot fi dăunătoare pentru om este triclosanul. Această substanță, care acționează ca un conservant și agent antibacterian, este clasificat ca pesticid de FDA. Triclosanul este un disruptor endocrin cunoscut și un potențial cancerigen, pentru că atunci când reacționează cu apa de la robinet creează gaz cloroform, care este suspectat de a provoca cancer. Substanța a fost, de asemenea, legată de creșterea necontrolată de celule, deteriorarea sistemului imunitar, astm şi alergii. În plus față de deodorant, triclosanul poate fi găsit în pasta de dinti, detergent de vase, obiecte de prim ajutor, ustensile de bucătărie, jucării și chiar îmbrăcăminte de antrenament.

Haideţi cu Ben&Anna pe