Selectează o Pagină
Indiferent dacă alegem să folosim un deodorant sau antiperspirant, cu siguranță acesta este indispensabil oricărei persoane, mai ales pe timp de vară, pentru a reduce efectul transpirației (inclusiv mirosurile neplăcute). Totuși, pot exista persoane care manifestă reacții alergice la produsul antiperspirant folosit. În continuare îți prezentăm aspecte importante legate de reacția alergică la deodorante și antiperspirante, dar și informații referitoare la produsul ideal în astfel de situații – deodorantele naturale Ben&Anna!

Ce presupun reacțiile alergice?
Reacțiile alergice la deodorante se manifestă adesea doar local, în următoarele feluri: erupții cutanate roșii, senzație de mâncărime și de arsură, sensibilitate la atingere, pete, uscarea și crăparea pielii și, rar, apariția unor bășici.
În plus, acestea pot cauza și anumite afecțiuni. Dermatita de contact este cea mai des întâlnită, manifestându-se prin erupții, mâncărime și umflături la nivelul pielii. Pe lângă aceasta, o altă reacție poate fi foliculita (sau diferite tipuri de infecții cauzate de pori astupați) sau inflamarea și afectarea glandelor sudoripare.
De obicei, aceste reacții dispar dacă se întrerupe utilizarea produsului, iar pielea este spălată bine cu apă și cu un săpun cu acțiune blândă, fără ingrediente iritante. În cazul în care simptomele persistă, se recomandă consultarea unui medic dermatolog în vederea urmării unui tratament. De asemenea, se recomandă să apelați la un medic alergolog pentru a cerceta care sunt substanțele sau ingredientele care cauzează reacția alergică.
Cauze și soluții în cazul reacției alergice
În majoritatea cazurilor, reacțiile alergice sunt cauzate de parfumurile din componența deodorantelor și a produselor antiperspirante. Din păcate, se estimează că parfumul (cu toate sub-ingredientele incluse în fiecare caz) este prezent în aproximativ 90% din această categorie de produse, afectând în medie 4% din populația globală. Pe lângă acestea, alte ingrediente iritante pot fi aluminiul, propilenglicolul, vitamina E și lanolina.
Așa cum am menționat deja, soluțiile de bază sunt reprezentate de întreruperea utilizării produsului și, în cazuri extreme, de un tratament medicamentos recomandat de un medic dermatolog. Alte opțiuni care pot ameliora simptomele și/sau reduce riscul general de apariție a reacțiilor alergice sunt:
– dușuri zilnice cu gel de duș sau săpun care nu conțin ingrediente iritante și care are un pH neutru;
– hidratarea corespunzătoare, în special pe timpul verii, și evitarea consumului exagerat de alcool sau cafea;
– aplicarea de creme pe bază de aloe vera sau mușețel pentru calmarea pielii iritate;
– aplicarea de comprese cu apă călduță pe zona iritată;
– evitarea utilizării deodorantelor și a produselor antiperspirante cu 24-48 de ore înainte și după epilare sau radere;
– evitarea produselor care conțin alcool, parabeni sau orice alt ingredient sau substanță chimică care prezintă risc de reacție alergică;
– utilizarea unui deodorant sau produs antiperspirant care nu conține parfumuri – ideal, utilizarea deodorantelor cu ingrediente 100% naturale.
Cum ajută deodorantele naturale Ben&Anna
Deodorantele naturale Ben&Anna, dezvoltate de un cuplu vegan din Germania, sunt soluția perfectă în cazul persoanelor care prezintă reacții alergice în zona axilară. Acestea nu conțin substanțe chimice sau poluante, precum parabeni, aluminiu, zirconiu și ftalați. De asemenea, nu conțin ingrediente de origine animală (ingredientele active sunt de origine naturală, provenite din agricultura organică și obținute prin mijloace care respectă biodiversitatea), iar formula și produsele nu au fost testate pe aluminiu.
Formula este certificată NATRUE și a fost premiată în cadrul PETA Vegan Beauty Award în anul 2021. Aceasta se bazează pe ingrediente active precum bicarbonatul de sodiu, untul de shea și diverse combinații de uleiuri esențiale naturale. Combinația atent studiată și testată în mod etic ajută la neutralizarea mirosului de transpirație și la absorbția umezelii din zona axilei.
În plus, deodorantele Ben&Anna sunt ambalate într-un tub de carton realizat din hârtie certificată FSC – pe scurt, nu conțin absolut deloc plastic. Gama este curată din toate punctele de vedere – atât pentru sănătate, cât și pentru mediu!

Desigur, prin alegerea unor deodorante 100% naturale, precum cele din gama Ben&Anna, nu se garantează complet lipsa unei reacții alergice, întrucât acestea pot apărea chiar și la substanțe și ingrediente naturale. Chiar și așa, transparența oferă utilizatorilor ocazia de a studia atent lista ingredientelor, iar posibilitatea unei reacții alergice este extrem de redusă comparativ cu produsele care conțin substanțe chimice. Poți testa una din variantele aromate (parfumate natural) ale deodorantului Ben&Anna pentru a te convinge: Persian Lime, Pink Grapefruit, Green Fusion, Urban Black, Coco Mania și Mint. Disponibile exclusiv în hiperfarmaciile Dr.Max.